KANSIZLIK
ARI POLENİ :Bileşiminin yaklaşık yarısı polisakaritlerden (kompleks şeker)  meydana gelmiştir.İçinde ayrıca; vitaminler,yağ,lipit,proteinler,aminoasitler vardır.Antioksidan özelliği;yapısında bulunan fenolik bileşenler (fenolik asitler,flavonoitler) ve karotenoit’lerden kaynaklanmaktadır.Kemik iliğindeki kırmızı kan hücrelerini arttıran biyolojik bir uyarıcıdır.
Günde 1 çay kaşığı alınmalıdır.
KOLİN :Vücudumuzda hücre zarında bulunan fosfolipitlerin temel bileşenidir.Az miktarda karaciğerde sentezlenmektedir.Ancak,bazen (yoğun stresli  yaşam koşullarında,pankreas  ve bağırsak hastalıklarında,alkollü içki tüketiminde) vücutta üretilen miktar yeterli olamamaktadır.Ayrıca;folik asit bakımından yetersiz beslenme de ,vücudun koline olan ihtiyacını arttırmaktadır.Bu taktirde dışarıdan desteklenmesi gerekebilir.Eksikliği kansızlığa neden olabilmektedir.En zengin hayvansal kaynaklar:Dana karaciğeri,yumurta ,dana bifteği.Bitkisel kaynaklar ise:yer fıstığı,karnabahar .

MALT:Başta arpa olmak üzere ,tahıllardan elde edilir.İçeriğinde oldukça fazla demir vardır.Günde 1/3 fincan içilebilir.Sütle de karıştırılabilir.