ŞİFAMI ARIYORUM



(TIBBİ BİTKİLER )''Bu site;sağlık sorunlarında kullanılabilecek , doğal yöntemlerle ilgilenenler ve destekleyici tedavi metotları arayan kişilerin her an ulaşabilecekleri bir kaynak oluşturmak maksadıyla hazırlanmıştır.Doktorunuzun , vermiş olduğu tıbbi tedavi önerilerini dikkate almadan buradaki yöntemleri uygulamak yetersiz kalabileceği için doğru tedaviye ulaşmakta mutlaka uzmanınızı dinleyiniz !

''Sitemizin ilk bölümünde rahatsızlıklara göre doğal tedavi yöntemleri(şifalı bitkilerle tedavi ve diğer metodlarla tedavi..),ikinci kısımda ise ilk bölümde adı geçen rahatsızlıkların açıklamaları ile kısa bilgilendirmeler verilmiştir''


Hastalıklara karşı önlem almak,hastalıkları tedavi 
etmekten daha kolaydır.Önlem almak ;bedensel,zihinsel ve ruhsal rahatlığı sağlamaya çalışmaktır.Hastalık hali ise;bedenin belirtiler vermeye başlamasıdır.Bu belirtilerin oluşması bazen yıllarca sürebilir.
Beden;birbirini tamamlayan sistemlerin oluşturduğu 
bir bütündür.Şifalı bitkilerle tedavi bilimi (fitoterapi) de bu gerçeği savunmaktadır.Herhangi bir sistemde çıkan bir problem,bir başka sistemin sağlıklı olmamasından veya yetersizliğinden kaynaklanabilir.Aynı şekilde,her bir şifalı bitki de ,herhangi bir sistemin tedavisinde olumlu etki yapabilir.

SOLUNUM SİSTEMİNE FAYDALI ŞİFALI BİTKİLER

Doğa bize , solunum sistemini ve aynı zamanda başka sistemlerde de olumlu etkilere yol açan bitkiler sunduğundan ;Solunum sisteminde oluşan bir hastalığı tedavi etmek için , bedenin tümü gözden geçirilmeli ve gerekirse tedavi edilmelidir.

Solunum sistemini uyaran bitkiler: Bu kategoride yer alan bitkiler, sindirim sistemindeki bazı sinir uçları yoluyla ilettikleri reflekslerle , solunum sistemi sinirlerini ve kaslarını uyarırlar.Bu durum , balgamı çıkarma gereksinimini oluşturur.
Balgam söktürücü droglar (expectorant) : Meyan kökü , Çuha çiçeği(bitki ve kökü) , Kekik ,Rezene , Adasoğanı ,Koyungözü,Sütotu ,Yabanyasemini.

Solunum sistemini rahatlatan bitkiler: Bu kategorideki bitkiler , Akciğer dokusunun gerginliğini azaltırlar.Sinirli ot (Damarlı ot) , Andız otu kökü , Anason , Kekik , Lavanta , Keten tohumu , Melek otu kökü , Deniz üzümü.

Solunum sistemini normalleştiren bitkiler : Bu bitkiler , bedenin kendi dengesini yeniden sağlayabilmesine yardımcı olurlar.Andız otu kökü , Mercanköşk , Sinirli (damarlı) ot , Sığırkuyruğu çiçeği , Ökaliptüs yaprağı ,Boz ot (Köpek otu)

Mukoza koruyanlar : Bu bitkiler , tahriş olmuş veya iltihaplanmış mukozayı rahatlatır , yumuşatır, sümüksül özellikleriyle mukozayı ve öteki dokuların yüzeylerini korur ve kayganlıklarını sağlarlar.Tedavi , onların bu yardımıyla gerçekleşebilir.

Akciğerler için en önemli olanlar : Öksürük otu , Ebegümeci , Sığırkuyruğu çiçeği , Keten tohumu , Meyan kökü , Hatmi,Salep