GÖZ YIKAMA SUYU-GÖZ İLTİHABINDA


GÖZ OTU: (Göz otu bitkisi;tüm göz hastalıklarında içten ve dıştan tedavilerde kullanılabilir.Göz bebeğini ve gözbebeğinin çevresindeki tdokuları olumlu etkiler.)
1 bardak kaynar suya,1 çay kaşığı bitki konur,8-10 dk demlenir,süzülür, steril bir fincan içine koyulur,göz bu sıvıya batırılır veya sıvı damlalıkla göze damlatılır.Veya göze kompres yapılır.
HODAN:Göz zedelenmesi ve yorgunluk nedeniyle oluşan kızarıklığı alır.
1 bardak kaynar suya,1 çay kaşığı bitki konur,8-10 dk demlenir,süzülür, steril bir fincan içine koyulur,göz bu sıvıya batırılır veya sıvı damlalıkla göze damlatılır.Veya göze kompres yapılır.
MÜRVER ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya,1 çay kaşığı bitki konur,8-10 dk demlenir,süzülür, steril bir fincan içine koyulur,göz bu sıvıya batırılır veya sıvı damlalıkla göze damlatılır.Veya göze kompres yapılır.
REZENE: 1 bardak kaynar suya,1 çay kaşığı bitki tohumu konur, 15 dk demlenir,süzülür, steril bir fincan içine koyulur,göz bu sıvıya batırılır veya sıvı damlalıkla göze damlatılır.Veya göze kompres yapılır.
MİNE ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya,1 çay kaşığı bitki konur,8-10 dk demlenir,süzülür, steril bir fincan içine koyulur,göz bu sıvıya batırılır veya sıvı damlalıkla göze damlatılır.Veya göze kompres yapılır.
BAL:1 çay kaşığı süzme bal,1/4  bardak sıcak suyla karıştırılır,soğutulur,göze damlatılır.
AYNISAFA: 1 bardak kaynar suya,1 çay kaşığı bitki konur,8-10 dk demlenir,süzülür, steril bir fincan içine koyulur,göz bu sıvıya batırılır veya sıvı damlalıkla göze damlatılır.Veya göze kompres yapılır.
ADAÇAYI: 1 bardak kaynar suya,1 çay kaşığı bitki konur,8-10 dk demlenir,süzülür, steril bir fincan içine koyulur,göz bu sıvıya batırılır veya  sıvı damlalıkla göze damlatılır.Veya göze kompres yapılır.
AT KUYRUĞU: 1 bardak kaynar suya,1 çay kaşığı bitki konur,8-10 dk demlenir,süzülür, steril bir fincan içine koyulur,göz bu sıvıya batırılır veya sıvı damlalıkla göze damlatılır.Veya göze kompres yapılır.
CEVİZ YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya,1 çay kaşığı bitki konur,8-10 dk demlenir,süzülür, steril bir fincan içine koyulur,göz bu sıvıya batırılır veya sıvı damlalıkla göze damlatılır.Veya göze kompres yapılır.
CİVAN PERÇEMİ: 1 bardak kaynar suya,1 çay kaşığı bitki konur,8-10 dk demlenir,süzülür, steril bir fincan içine koyulur,göz bu sıvıya batırılır veya sıvı damlalıkla göze damlatılır.Veya göze kompres yapılır.
AĞAÇ ZAMKI (PÜSÜ):Herhangi bir ağaç zamkı yakılır,isi toplanır,göze sürme gibi çekilir.

SÜT:Sıcak süte batırılmış pamuk ,göz kapağı üzerine konur.
EKMEK:Bir parça beyaz ekmek parçası dondurucuya konur,birkaç saat beklettikten sonra,donmuş ekmek içleri göz kapakları üzerine konur.